Суспільство
4 квітня 2019
У нас дівчат традиційно вчили стояти біля плити і «замахуватися» так, щоб білого світу не бачити, - дієтолог
Відома лікар-дієтолог закликає споживати просту їжу та менше витрачати часу на готування.
news-image

Оксана Скиталінська, відома лікар-дієтолог, блогерка, прихильник здорового харчування та способу життя, стверджує, що кулінарія зіграла з людиною злий жарт, зробивши нас заручниками її, пише «Є!» з посиланням на сторінку Фейсбук пані Скиталінської. 

Слід їсти просту і без викрутасів їжу і дітей своїх привчати саме до такої, а не викручуватися вужем, придумуючи, щоб таке сьогодні приготувати?, - говорить лікар. - Краще той час на приготування використати для іншої користі, наприклад, для руху.

Те харчування, яке не приведе тіло до передчасного руйнування (бо, на жаль, воно все одно руйнується з роками) і передчасної смерті, це харчування стравами із простих продуктів, тих, які навколо нас. Те, що можна з'їсти сирим, треба їсти сирим, а, якщо вже готувати, то - варити, готувати на пару, рідше - запікати і то - без рум'янцю. Бо той рум'янець руйнуватиме білкові молекули , а це означає - все тіло.

Відома лікар закликає усіх не смажити. Соняшникову олію звести до мінімуму і то - лише нерафіновану і не щодня; рафінована - то рафіновані потенційні хвороби.

Дівчата, цей пост і для нас, бо нас традиційно вчили стояти біля плити і парити-шкварити-випікати-сервірувати і замахуватися так, що білого світу не бачити. А життя, на жаль, коротке, і дуже прекрасне. Їжте просту їжу, яка буде Вам і радістю і поживою для здорового красивого тіла, - зауважує Оксана Скиталінська.

Читайте також:Правильно та корисно харчуватися можна і за невеликі гроші