Війна
3 квітня 2019
За п'ять років понад 830 осіб підірвались на мінах на Донбасі
Територія України є однією з найбільш забруднених вибухонебезпечними предметами в світі.
news-image

Від початку збройної агресії РФ на Сході України, внаслідок підриву на мінах та вибухонебезпечних залишках війни, постраждали 833 цивільні особи. Про це сьогодні під час брифінгу  повідомив начальник Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності МО України полковник Максим Комісаров, передає «Є!» із посиланням на УНН.

"... вже п’ятий рік поспіль для України ця тема надзвичайно актуальна, адже її території є одними з найбільш забруднених вибухонебезпечними предметами в світі", - зазначив Комісаров.

Посадовець наголосив, що наразі близько 16 тис. кв. км Луганської та Донецької областей, в тому числі й тимчасово окуповані території, містять ділянки місцевості, що несуть мінну небезпеку для населення.

За його словами, втрати та каліцтво цивільного населення, спричинені саме вибухами мін, снарядів, ракет та саморобних вибухових пристроїв, яких на просторі війни не злічити.

Найскладніша ситуація на Сході України, де вибухонебезпечні предмети, призводять до загибелі та травмування людей.

"З початку збройної агресії Російської Федерації на територіях Донецької та Луганської областей внаслідок підриву на мінах та вибухонебезпечних залишках війни постраждало 833 цивільні особи – 269 загинуло та 564 поранено, з них – 125 дітей: 27 загинуло та 98 отримали поранення", – наголосив Комісаров.
Читайте також: З'явилися подробиці кривавого бою на Донбасі, в якому ЗСУ зазнали втрат (відео)