Суспільство
1 квітня 2019
Супрун порадила після виборів пити чай, а не алкоголь
У МОЗ радять пити чаї, в тому числі трав’яні.
news-image

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун після виборів радить пити чай, а не алкоголь, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

Відповідні рекомендації вона оприлюднила на своїй сторінці у Facebook. Супрун радить пити чаї, в тому числі трав’яні, оскільки вони подбають про втомлене через передвиборчі загострення здоров’я.

1. Гібіскус - такий чай знижує тиск та знімає набряки, при цьому не порушує баланс електролітів; регулярне споживання такого напою знижує загальний рівень холестерину.

2. Білий чай корисний для здоров’я зубів: він пригнічує амілазу слини, тож вуглеводи їжі не стають простими цукрами — їжею для бактерій зубного нальоту. Такий напій може запобігати вільнорадикальним процесам у корі головного мозку. 

3. Вербена - такий чай заспокоює, знімає тривожність, покращує травлення, запобігає здуттю та діареї, має антимікробні властивості. 

4. Ромашка лікарська заспокоїть не гірше від алкоголю, адже сприяє утворенню гама-аміномасляної кислоти, гальмівного нейромедіатора.

5. Меліса багато в чому нагадує ромашку. Напій із неї має спазмолітичну дію, може допомагати при дитячих кольках. Меліса зменшує запалення, заспокоює, має потужну антиоксидантну дію. 

6. Зелений чай - знижує рівень кортизолу і навіть запобігає деменції. Споживання цього напою знижує ризик хвороби Альцгеймера та накопичення вісцерального жиру (росту живота). 

7. Імбир - такий чай може зупиняти вільнорадикальні процеси, що виникають після тренування чи при запаленні шлунково-кишкового тракту. Імбирний напій зменшує нудоту, в тому числі при токсикозі під час вагітності. Але те, що імбир зігріває чи лікує голосові зв’язки — це міф. Нам справді гаряче від імбиру.

8. Звіробій діє не гірше за алкоголь, якщо зважати на зростання рівня нейромедіатору серотоніну. Активна речовина гіперфорін, що міститься у звіробої, впливає на активність генів, що відповідають за утворення серотоніну. 

Читайте також:Майже третина мешканців ЄС не роблять фізичних вправ, - Євростат