Події
29 березня 2019
В Одесі суддю затримали під час отримання $ 2,5 тисяч хабара
Суддя вимагав гроші у жінки, яка через зволікання з розглядом справи не могла користуватися своєю квартирою.
news-image

Сьогодні в Одесі під час отримання хабара в розмірі 2,5 тис. доларів було затримано суддю Малиновського районного суду. Як повідомили в управлінні СБ України в Одеській області, співробітники спецслужби спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою і Національним антикорупційним бюро викрили на хабарі суддю одного з районних судів Одеси, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

Оперативники спецслужби встановили, що в провадженні судді з 2017 року перебувала позовна заява фізичної особи до одного з акціонерних підприємств про визнання недійсним рішення про виділення житлової квартири.

Однак справа не розглядалася по суті більш як півтора року, через що реальна власниця житла не могла розпоряджатися своєю приватизованою квартирою. Як наголошується, в лютому цього року вона звернулася до Малиновського районного суду Одеси з позовом про відвід цього судді.

«Співробітники СБ України задокументували, що в березні в приватній розмові суддя висунув вимогу про сплату неправомірної вигоди в розмірі 2,5 тис. доларів для ухвалення рішення в інтересах власника. Суддю затримано на місці злочину під час отримання всієї суми хабара», - повідомили в управлінні.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 (хабар) Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Читайте також:Після заяви Луценка в США почалося розслідування відмивання 1,8 млрд доларів Байденом і Коломойським