Політика
28 березня 2019
У Білорусі звільнено віце-прем'єра та міністра через «обісраних корів»
Лукашенку не сподобалися умови, в яких утримували корів.
news-image

Президент Білорусі Олександр Лукашенко відправив у відставку віце-прем'єра Михайла Русого та міністра сільського господарства і продовольства Леоніда Зайця. Про це повідомляє прес-служба білоруського президента, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Також, згідно з указом Лукашенка, з посади голови Могильовського обласного виконавчого комітету звільнено Володимира Доманівського.

Про кадрові рішення презедента Білорусі стало відомо після відвідин Лукашенка 26 березня агрохолдингу "Купалівське" у Могильовській області.

Лукашенку не сподобалися умови, в яких утримували корів в агрохолдингу. Зокрема, він порівняв корівник з "Освенцимом" і вживав нетипову для президентської посади лексику.

"Тут має бути сухо, чисто, розумієш? Вони ж гидять одна на одну, стоять одна на одній. Тут повинна стояти людина і постійно чистити. А ви мене переконуєте, що це нормально. Ти подивися на цю худобу! Вона ж уся обісрана", - говорив глава білоруської держави.

За підсумками відвідин холдингу Лукашенко відсторонив губернатора Доманівського, понизив на посаді свого представника в Могильовській області Геннадія Лавренкова та змінив голову агрохолдингу "Купалівське".

Також Лукашенко доручив порушити кримінальні справи.