Події
26 березня 2019
Відомий злодій з РФ незаконно отримав український закордонний паспорт
Посадовці Державної міграційної служби за хабарі виготовляв закордонні паспорт в обхід установленого порядку.
news-image

Російський злодій в законі Роман Кащєв, затриманий в Польщі, незаконно отримав українське громадянство. Про це повідомляє Національна поліція, зазначаючи, що наразі громадянство вже скасоване, передає «Є!»

Правоохоронці виявили, що окремі посадовці Державної міграційної служби за хабарі виготовляв закордонні паспорт в обхід установленого порядку.

Під час затримання посадовця проводився обшук його автомобіля, де поліція знайшла закордонний паспорт на ім’я 44-річного уродженця Російської Федерації.

Пізніше виявилось, що зазначені у паспорті дані належать особі, яка переховувалась від правосуддя за вчинення низки тяжких злочинів.

У кримінальному світі злодій відомий за прізвиськами "Рома Кривой", "Рома Краснодарськи" та "Кащей".

Громадянство України чоловік набув нібито тому, що тут народився його батько.

До міграційної служби він подав копію паспорту громадянина Ізраїлю, який значиться викраденим, та свідоцтво про народження у Московській області, яке насправді не видавалось.

Сам чоловік оголошений Росією у міжнародний розшук за скоєння низки злочинів: організація злочинного угрупування, вимагання, злочини пов’язані з незаконним обігом зброї та наркотиків. За це йому загрожує довічне позбавлення волі. Наразі росіянин затриманий  правоохоронцями на території Польщі, де вирішується питання про екстрадицію до РФ.

Його українське громадянство наразі скасоване, а дані паспорту внесено до бази Інтерпол, як недійсні.