Події
22 березня 2019
Це смертний вирок, а через голодування син помре, - батько Павла Гриба щодо рішення російського суду
Ігор Гриб прокоментував сьогоднішнє рішення суду в Росії, який засудив його сина до шести років в'язниці.
news-image

Батько Павла Гриба, колишній співробітник ДПСУ Ігор Гриб, прокоментував сьогоднішнє рішення суду в Росії, який засудив його сина до шести років в'язниці "за заклики до теракту в Сочі", порівнявши його зі смертельним. Про це Ігор Гриб розповів в ефірі телеканалу "112 Україна", коментуючи сфабриковану проти сина справу, пише «Є!».

"Це цілком прогнозовано, ми й не розраховували на якийсь виправдувальний вирок. Шість років, те, що просив прокурор, суд цілком задовольнив прохання прокурора", - сказав він.

При цьому батько українця наголосив, що не має ілюзій щодо апеляції та перегляду вироку. 

"Я можу констатувати, що це смертний вирок. Павло потребує термінової медичної операції, яка би дозволила йому далі жити. Цей термін – це автоматично винесення смертного вироку", - додав він.

Коментуючи інформацію стосовно голодування Павла, Ігор Гриб сказав, що його оголошення прискорить смерть: "Йому не можна голодувати, категорично не можна голодувати, і я, звісно, проти цього. Тиждень, два, три – не знаю, скільки це мине, як Павло просто помре".

За його словами, російську сторону давно поінформовано щодо необхідності проведення операції Павлу Грибу, проте вона нічого не робить у цьому напрямі.
"Сина я востаннє бачив перед викраденням 24 серпня 2017 року, тобто 19 місяців тому. Їхати до Ростова-на-Дону, до Російської Федерації, я не міг, тому я його бачу лише, як і ви, по телевізору", - розповів Гриб-старший, додавши, що за час незаконного арешту сина було отримано всього лише одного листа від нього.

Сьогодні, 22 березня, в російському Ростові Північно-Кавказький окружний військовий суд звинуватив ув'язненого Павла Гриба в заклику до теракту в Сочі й засудив його до шести років в'язниці. У відповідь на таке рішення українець оголосив голодування.

Нагадаємо, 25 серпня 2017 року Павла Гриба (нині йому 20 років), який поїхав до білоруського Гомеля на зустріч зі знайомою, затримали російські спецслужби. Згодом його етапували до РФ. Російські силовики підозрюють Павла Гриба в підготовці теракту в школі Сочі. Політв'язень не визнав своєї провини.

Читайте також:Клімкін закликає міжнародну спільноту тиснути на РФ для звільнення Гриба