Економіка та бізнес
20 березня 2019
В Укрзалізниці розповіли, чи будуть підвищуватися ціни на проїзд у поїздах
Пасажирські вагони поділять на класи.
news-image

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" не планує пряму індексацію тарифів на пасажирські перевезення у фінансовому плані на 2019 рік, але має намір розділити тарифні класи і провести дерегуляцію найдорожчого сегмента пасажирських перевезень. Про це повідомив глава "Укрзалізниці" Євген Кравцов на зустрічі з журналістами, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

"Цьогоріч ми не закладали пряму індексацію тарифів на пасажирські перевезення. Цього року у нас є ініціатива поділу класів пасажирських вагонів на перший, другий і третій. Я думаю, це відбудеться за кілька тижнів", - сказав він.

Кравцов зазначив, що питання з правилами перевезень знаходиться на фінальній стадії в Міністерстві інфраструктури та в Міністерстві юстиції.

"Після цього нам буде надана можливість дерегулювати найприбутковіший сегмент перевезень - той, який не має впливу на соціально незахищені верстви населення, на тих, хто не може собі дозволити дорогі квитки", - сказав він.

Як приклад поділу на класи Кравцов привів потяг сполученням з Маріуполем.

"З 30 березня у нас буде три поїзди сполученням з Маріуполем. Цей новий потяг буде складатися з повністю оновлених вагонів. За нашою градацією, він буде віднесений до категорії "люкс". Там будуть дорожчі квитки. При цьому він буде долати маршрут швидше за всіх. Також, буде поїзд категорії стандарт, який буде слідувати близько 16 годин і буде складатися з хороших вагонів. Там буде ціна нижче. Також, буде поїзд категорії економ з часом у дорозі понад 17 годин з найменш модернізованими вагонами", - розповів він.
"Тому людина зможе вибрати те, що їй підходить", - зауважив Кравцов.

Він також повідомив, що по інших напрямках можлива комбінація різних вагонів у складі одного поїзда.

Читайте також: Потяг із пасажирами зійшов із рейок на Тернопільщині