Події
18 березня 2019
Винесено перший реальний вирок корупціонеру
Тюремний строк отримав колишній голова райміськадміністрації Одеської області.
news-image

Київський райсуд Одеси засудив до трьох років позбавлення волі колишнього голову Захарівської районної держадміністрації Одеської області Дмитра Франчука за нарахування собі премії в 65 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) у понеділок, 18 березня, передає   «Є!» із посиланням на Кореспондент

Так, встановлено, що обвинувачений підготував і самостійно підписав лист на ім'я колишнього голови Одеської обласної держадміністрації Михайла Саакашвілі для отримання погодження для нарахування йому надбавки за інтенсивність праці і виконання особливо важливої ​​роботи.  

Надалі, голова РДА усно звернувся до заступника голови Одеської ОДА з проханням поставити проміжну резолюцію в зазначеному листі.  

Незважаючи на те, що лист був підписаний заступником Одеської ОДА, його не зафіксували як вхідний документ і не направляли на розгляд губернатору.  

Не дивлячись на це, обвинувачений підписав розпорядження, яким призначив собі надбавки в розмірі 695% від посадового окладу.    

Суд, підтримавши позицію прокурора САП, визнав Франчука винним і засудив до 3 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади в органах державної влади і місцевого самоврядування строком на 3 роки.

Окрім того було задоволено позов Захарівської РДА про стягнення з обвинуваченого 65 403 гривень на користь позивача.  

Франчук очолив Захарівську РДА у вересні 2015 року і був звільнений 3 лютого 2017 року.  

САП підкреслює, що це перший обвинувальний вирок у справах, які розслідували Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро.   

Читайте також: «Схеми»: Керівництво Академії аграрних наук дерибанить державну землю між родичами