Світ
14 березня 2019
Словацькому мультимільйонеру висунули звинувачення у вбивстві журналіста
Слідчі висунули обвинувачення Кочнеру більш ніж за рік після резонансного убивства.
news-image

Одному з найбагатших бізнесменів Словаччини Маріану Кочнеру висунули звинувачення в убивстві журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його нареченої Мартіни Кушнірової. Про це повідомляє видання Aktuality.sk, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Маріан Кочнер – один із фігурантів матеріалів Куцяка, проти якого журналіст подавав кримінальну скаргу через передбачувані погрози. Поліція тоді закрила справу, навіть не допитавши Кочнера. Мультимільйонера вважають наближеним до партії влади SMER.

Слідчі висунули обвинувачення Кочнеру більш ніж за рік після резонансного убивства. Спеціальна прокуратура сьогодні анонсувала прес-конференцію, на якій обіцяє розголосити деталі. Зараз відомо, слідчі вважають, що саме Кочнер віддав наказ убити Куцяка через його журналістську діяльність.

Раніше троє підозрюваних у вбивстві заявляли, що їх найняла колега Кочнера.

Вбивство викликало великі протести в Словаччині, після чого прем'єр-міністр Роберт Фіцо, міністр внутрішніх справ Роберт Каліняк і глава поліції Тібор Гаспар були змушені подати у відставку. На них поклали відповідальність за те, що вони не розслідували діяльність Кочнера, хоча його підозрювали декількох злочинах, зокрема економічних.

Читайте також: При виготовленні мінометів «Молот» встановлено дефекти та мільйонні збитки