Економіка та бізнес
13 березня 2019
«Ощадбанк» почав виплачувати субсидії грошима
Починаючи з 12 березня українцям почали виплачувати субсидії на оплату житлово-комунальних послуг готівкою через мережу державного банку "Ощадбанк".
news-image

Починаючи з 12 березня українцям почали виплачувати субсидії на оплату житлово-комунальних послуг готівкою через мережу державного банку "Ощадбанк", виплати проходять "планово і без збоїв".

Про це повідомляться на урядовому порталі, пише «Є!» з посиланням на ЕП.

Як свідчать дані "Ощадбанку", у перший день виплат через систему платежів "Швидка копійка" надано субсидій на 19,4 млн грн, які були оформлені через більше ніж 11 тис. переказів. На карти зараховано 204,2 тис. переказів на 333,4 млн грн.

"Зекономлені завдяки ефективному споживанню ресурсів гроші залишатимуться у споживачів. І такий принцип працюватиме на постійній основі", - зазначили в уряді, і додали, що "кампанія (з виплат субсидії грошима – ред.) триває".

В уряді також нагадали, що нинішня, повна монетизація субсидій стала логічним продовженням системних кроків реформування сфери ЖКГ, енергетики та соціальної сфери, а також досягнення енергоефективності та енергонезалежності.

Нагадаємо, що у 2017 році за ініціативи Кабінету міністрів запроваджено механізм стимулювання економії газу та електроенергії протягом опалювального сезону. У 2018 році такий стимул склав у грошовому вимірі близько 700 грн. Кількість домогосподарств, які отримали кошти, становила 1,3 млн.

Як повідомлялося, з 12 березня клієнти "Ощадбанку", яким субсидії призначено до 31 грудня 2018 року, зможуть їх отримати у грошовій формі. Також у банку розповіли, як уникнути черг під час отримання субсидії готівкою.

Читайте також:Пенсіонерам перед виборами одноразово виплатять 2410 гривень