Події
11 березня 2019
В авіакатастрофі в Ефіопії загинули 19 співробітників ООН
Загиблі співробітники летіли на п’ятиденний саміт до Кенії.
news-image

Унаслідок катастрофи літака авіакомпанії Ethiopian Airlines, який прямував з Аддис-Абеби до Найробі, загинули 19 співробітників Організації Об'єднаних Націй. Про це йдеться у заяві ООН, передає «Є!» із посиланням на УП.

"За даними Департаменту безпеки ООН в Кенії, у катастрофі загинули 19 співробітників ООН. Семеро із загиблих працювали у Всесвітній продовольчій програмі, двоє - в управлінні Верховного комісара у справах біженців, двоє - у Міжнародному союзі телекомунікацій", - йдеться у повідомленні.

В організації заявили, що Продовольча та сільськогосподарська організація ООН, Міжнародна організація міграції у Південному Судані, Світовий банк, місія ООН з надання допомоги в Сомалі "трагічно втратили по одному співробітнику".

Загинули також шість співробітників представництва ООН у Найробі.

"Причина трагедії поки не відома, але погодні умови, за попередніми повідомленнями, були хорошими, а літак впав у полі поблизу Бішофту, у приблизно 35 милях від столиці", - йдеться у заяві.

В ООН зазначили, що трагедія сталася напередодні Асамблеї програми ООН з довкілля, яка збере голів держав, профільних міністрів і тисячі інших учасників на п’ятиденний саміт у столиці Кенії Найробі. Саме туди летіли загиблі співробітники.

Нагадаємо:

  • 10 березня в Ефіопії розбився пасажирський літак Boeing 737 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що виконував рейс до Найробі (Кенія). На борту було 149 пасажирів і 8 членів екіпажу, всі вони загинули. Жертвами авіакастрофи стали громадяни більше ніж 30 країн.
  • За попередньою інформацією, українців на борту літака не було.
  • Причина катастрофи, яка сталася лише через шість хвилин після зльоту на шляху до Найробі, поки невідома. В авіакомпанії повідомили, що пілот надсилав сигнал тривоги і отримав дозвіл на повернення в аеропорт вильоту.
  • Літак Boeing 737-8 MAX був одним з 30 нещодавно куплених авіакомпанією Ethiopian Airlines, яка останнім часом швидко розширяється. Компанія Boeing повідомила про поставку першого літака з замовлених авіакомпанією у липні минулого року.
Читайте також: Падіння авіалайнера в Ефіопії: ніхто не вижив