Політика
9 березня 2019
Стримати російську агресію можливо тільки розширенням присутності НАТО
Кремль нехтує міжнародним правом і двосторонніми угодами. Така поведінка вимагає посилення тиску на Росію.
news-image

Україна не має підстав розраховувати на припинення агресії з боку Російської Федерації в найближчій перспективі, однак, стримати її може розширення присутності НАТО в Чорноморському регіоні, пише «Є!» з посиланням на Перший.

Сьогодні Україна розраховує на подальшу пильну увагу з боку США до ситуації в Азовському і Чорному морях та засудження російського збройного нападу на ВМС України в Керченській протоці.

«Агресивні дії РФ підривають регіональну і міжнародну безпеку. Кремль нехтує міжнародним правом і двосторонніми угодами. Така поведінка вимагає посилення тиску на Росію», – заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Клімпуш-Цинцадзе в ході зустрічі з директором з питань РФ і Євразії Фіоною Гілл, повідомили в прес-службі Кабміну.

Лідерство США в посиленні військової присутності НАТО в Чорноморському регіоні надзвичайно важливо і є «єдиним шляхом, який може допомогти стримати Росію від агресивних дій», вважає Клімпуш-Цинцадзе.

Нагадаємо, 6 березня комітет постійних представників Євросоюзу вводить новий пакет санкцій проти Росії за агресію в Азовському, Чорному морях і Керченській протоці.

Читайте також:Клімкін: РФ переселить в окупований Крим 50 тисяч росіян