Події
7 березня 2019
Суд обрав запобіжний захід чотирьом екс-посадовцям одного з підприємств Укроборонпрому
Солом’янський районний суд Києва обрав запобіжні заходи колишньому директору та ще трьом колишнім службовцям підприємства "Спецтехноекспорт".
news-image

Рішення щодо можливого оскарження в апеляційному порядку ухвал суду буде вирішено після вивчення текстів ухвал та мотивів їх прийняття. Про це пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Солом’янський районний суд Києва обрав запобіжні заходи колишньому директору та ще трьом колишнім службовцям підприємства "Спецтехноекспорт", причетним до розтрати 55,5 млн гривень державного підприємства. Про це повідомляє прес-служба САП.

"6 та 7 березня 2019 року за участі прокурорів #САП у Солом’янському районному суді міста Києва обрано запобіжні заходи діючому директору, колишньому директору та ще трьом колишнім службовцям дочірнього підприємства Державної компанії "Укрспецекспорт" Державного госпрозрахункового зовнішньоторгівельного підприємства "Спецтехноекспорт" (далі – ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт"), причетних до розтрати 55,5 млн гривень державного підприємства", – йдеться в повідомленні.

Так, колишнього очільника держпідприємства взяли під варту з можливістю внесення 1,9 млн гривень застави. Екс-директору департаменту – тримання під вартою з альтернативою внесення 5 млн гривень застави, колишньому начальнику сектору – тримання під вартою з можливістю внесення 1,5 млн гривень застави та колишньому заступнику директора – цілодобовий домашній арешт.

"Рішення щодо можливого оскарження в апеляційному порядку ухвал суду буде вирішено після вивчення текстів ухвал та мотивів їх прийняття", – зазначили в САП.

Як повідомлялося, 6 березня Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту із альтернативою застави директору державного підприємства "Спецтехноекспорт", яке входить до складу державного концерну "Укроборонпром", Владиславу Бельбасу, якого підозрюють у розтраті 2,225 млн дол. 

Нагадаємо, журналісти програми «Наші гроші» оприлюднили інформацію про те, що особи з оточення президента нібито заробляли на поставках російських запчастин до військової техніки. За інформацією, син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор начебто був учасником мільйонних схем з розкрадання коштів в ОПК, зокрема, разом з іншими особами за контрабандними схемами постачав в Україну з РФ запчастини до військової техніки. Журналісти вважають, що українські підприємства ОПК у декілька разів переплачували за запчастини.

Читайте також:Скандал в оборонці планувався для вкидання перед виборами, щоб вдарити по Порошенко, - блогер