Політика
7 березня 2019
Вибори-2019: знімається ще один кандидат
Третій кандидат заявив про відмову в участі у виборах президента України.
news-image

Кандидат у президенти України Сергій Кривонос заявив про зняття своєї кандидатури на користь чинного президента Петра Порошенка. Про це політик повідомив в середу, 6 березня, в Facebook, передає «Є!»

Кривонос пояснив, що головним мотивом свого походу на посаду президента як чинного військового, заступника командувача ССО ЗС України було те, що він "не згоден із системою, яка сьогодні склалася в секторі безпеки й оборони України".

"Я не маю морального права дозволити собі бути дешевим популістом і забивати людям голову порожніми обіцянками, як це роблять деякі інші кандидати. Тому, поки йде війна і ймовірність відкритої агресії з боку нашого головного ворога занадто велика, мені довелося прийняти зважене і дуже непросте для себе рішення про зняття своєї кандидатури з подальших перегонів за пост президента України. Я роблю це в інтересах громадян і майбутнього України! Вважаю, сьогодні в тих умовах, в яких є держава, недоцільно змінювати Верховного Головнокомандувача ЗСУ", - зазначив Кривонос.

Він також вважає, що "нині з уст наших ворогів будуть звучати гасла, Кривонос продався".

"Буде мільйон дискусій на теми, за скільки, кому і за що, брудні маніпулювання тощо. Прошу Вас не вступати з провокаторами і спотворювачами справжньої картини в полеміку з цього питання, і найголовніше - не поширювати їх", - закликав політик.

Нагадаємо, лідер партії Самопоміч, мер Львова Андрій садові 1 березня оголосив про намір зняти свою кандидатуру з виборів президента і підтримати лідера Громадянської позиції Анатолія Гриценка.

Пізніше кандидат у президенти Дмитро Гнап також заявив про готовність зняти свою кандидатуру на користь Анатолія Гриценка. 2 березня з'їзд партії Сила людей закликав Гнапа відмовитися від балотування в президенти.

Вибори Президента призначено на 31 березня 2019 року. ЦВК 8 лютого завершила процес реєстрації кандидатів на пост глави держави - всього було зареєстровано 44 кандидати.