Політика
5 березня 2019
Блогер про справу Гладковського: Бігусу злили підроблені документи і використовували як зливний бачок
Син колишнього заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський подав до суду на журналіста Дениса Бігуса.
news-image

Син колишнього заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський подав до суду на журналіста Дениса Бігуса. Причина позову - захист честі, гідності та ділової репутації, пише «Є!» з посиланням на сторінку Facebook Тетяни Монтян.

Блогер Тетяна Монтян вважає, що доказів у журналіста немає і він виступив «зливним бачком» в історії з розкриттям корупційної схеми в «Укроборонпромі».

«Бігус заявив, що архів не опублікує, так як підставить інформатора. Я ось навіть не впевнена, що інформатор Бігус НЕ намалював всі ці діалоги: "де бабки", "коли будуть бабки" і тому подібне», - написала блогер.

Вона пояснила, що вміст робочої пам'яті мобільного телефону можна легко змінити, а також нескладно відредагувати архів месенджера.

«Без цих діалогів розслідування Бігуса закінчилося б нагородженням усіх фігурантів зіркою героя», - заявила вона. - «Можливо, Бігус опублікував відредаговані файли, не знаючи про це. Допускаю, що їх відредагували по команді Ситника, Углаву або Гріцацуевни. І злили Бігус як 100% інфу », - припустила Монтян.

Монтян підкреслила, що журналісту, очевидно, «злили» інфу. Вона підозрює, що зміни в листуванні могли бути внесені по команді директора НАБУ Дениса Ситника, його першого зама ГізоУглави або кандидата в президенти України Анатолія Гриценка.

При цьому вона відзначила, що проаналізувати інформацію, яку поширює журналіст, неможливо через особливості її подачі.

«Щоб перевірити ці "помножити на 2,5 і ще на 2", досить взяти конкретну деталь і подивитися, скільки вона зараз коштує в Україні. Але Бігус не дає можливості провести такий аналіз. Він тупо дозує інфу. Тому я і вважаю його зливним бачком», - резюмувала Монтян.

Читайте також:У ЄС створили механізм моніторингу інвестицій для боротьби з відмиванням грошей