Спорт
4 березня 2019
Правила гри у футбол переписали: що зміниться на полі
Міжнародна рада футбольних асоціацій (IFAB) внесла кілька суттєвих змін у правила гри в футбол.
news-image

Міжнародна рада футбольних асоціацій (IFAB) внесла кілька суттєвих змін у правила гри в футбол. Про це повідомляється на сайті організації, яка єдина має право змінювати правила найпопулярнішої гри у світі, інформує «Є!» з посиланням на 112.

З 1 червня цього року будь-яке торкання м'яча рукою гравцем команди, яка атакує, під час гольової атаки вважатиметься порушенням правил, незалежно від того, навмисно чи ні.

Захисникам більше не доведеться ховати руки за спиною, щоб у них не влучив м'яч. Досить буде тримати їх з боків, як у "стійці "струнко". Якщо положення руки змінить "природний силует" гравця, і в неї влучить м'яч, це буде вважатися порушенням.

Гравцям команди у нападі заборонять "прилипати" до стінки суперника при штрафному ударі. Тепер до "ворожої" стінки не можна буде наближатися ближче, ніж на метр. На думку арбітрів, це дозволить уникнути штовханини і затягування часу. 

Гравець, якого міняють, повинен буде залишити поле у найближчій точці, а не в технічній зоні. Це також дозволить уникнути затягування часу, особливо наприкінці матчу, коли важливо зберегти рахунок. 

Після виконання удару від воріт м'яча можна буде торкатися одразу, а не чекати, поки він залишить штрафну зону. 

Під час пенальті голкіпер до удару повинен буде торкатися лінії воріт лише однією ногою, а не двома, як зараз.

Жовті та червоні картки почнуть показувати не лише гравцям, але і тренерам, і технічному персоналу. Зараз порядок видалень не регламентований, судді виганяють тренерів жестами і вербально.

Читайте також:Зінченко визнано найкращим гравцем фіналу Кубка англійської ліги