Політика
1 березня 2019
Близько 30 нардепів могли стати фігурантами справ щодо незаконного збагачення
За весь період роботи САП та НАБУ було відкрито 106 проваджень за статтею про незаконне збагачення, 65 проваджень розслідуються, 37 - закрито, 4 - направлено до суду з обвинувальними актами.
news-image

Близько 30 нардепів могли стати фігурантами розслідувань щодо незаконного збагачення, але зараз це неможливо, бо Конституційний суд скасував відповідну статтю Кримінального кодексу.

Про це керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив в ефірі програми "Право на владу" на каналі "1+1", передає «Є!» з посиланням на "Громадське".

Він повідомив, що за весь період роботи САП та НАБУ було відкрито 106 проваджень за статтею про незаконне збагачення, 65 проваджень розслідуються, 37 - закрито, 4 - направлено до суду з обвинувальними актами.

Холодницький не погоджується із заявами про те, що стаття про незаконне збагачення позбавляє підозрюваних права на презумпцію невинуватості.

"37 проваджень закрито саме через те, що презумпція невинуватості була застосована прокурорами і детективами. Тому я стверджую: не було ніякого тягаря доказування на фігурантах справи", - підкреслив прокурор.

Читайте також:Декриміналізація незаконного збагачення нівелює всю антикорупційну реформу