Політика
27 лютого 2019
СБУ засекретила інформацію про перебіг розслідування щодо Семочка
СБУ у жовтні почала розслідування відносно першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки у справі про держзраду.
news-image

Служба безпеки України засекретила інформацію про хід розслідування справи стосовно першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочко Про це йдеться у відповіді СБУ на запит Українських Новин, передає «Є!»

Зокрема, служба відмовилася відповісти, які встановлено строки розслідування кримінального провадження і чи виносилися постанови про застосування заходів безпеки.

"Строки досудового розслідування кримінальних проваджень визначені ст. 219 Кримінального процесуального кодексу. Відомості про обставини розслідування вказаного Вами у запиті кримінального провадження становлять таємницю досудового розслідування і на даний момент не надано дозвіл слідчого на їх розголошення", - сказано у відповіді на запит.

Також СБУ відмовилася повідомляти, чи направлялись міжнародно-правові доручення в Росію в рамках даного кримінального провадження.

Нагадаємо, контррозвідка Служби безпеки України підтверджує наявність російського громадянства у цивільної дружини першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочко. 16 жовтня СБУ почала розслідування відносно Семочко у справі про держзраду. Також у жовтні Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом його незаконного збагачення. Семочко заперечує незаконне збагачення і звинувачує журналістів в маніпуляціях. Він також заперечує факт отримання російського громадянства своїми родичами

Читайте також: Топ-розвідник України має майно на мільйони доларів та родину із паспортами РФ