Війна
26 лютого 2019
Українські військові випробували модернізований дрон Spectator
Модернізований та вдосконалений безпілотний авіаційний комплекс Spectator-М1 успішно пройшов державні випробування, які проходили на одному з полігонів ЗСУ.
news-image
Модернізований та вдосконалений безпілотний авіаційний комплекс Spectator-М1 успішно пройшов державні випробування, які проходили на одному з полігонів ЗСУ.

Про це йдеться у повідомленні Укроборонпрому, пише «Є!».

"Модернізований безпілотник отримав новий тепловізор, досконалішу станцію управління, а також зменшену вагу, що дозволяє йому знаходитись у повітрі більше часу", - йдеться у повідомленні.

У ході випробувань за участю представників Міноборони, Spectator-М1 виконав завдання, максимально приближені до бойових. Зокрема, була перевірена здатність безпілотника виконувати завдання під час активного використання противником засобів радіоелектронної боротьби. Наразі планується включення Spectator-М1 до Державного оборонного замовлення.

"БПЛА було створено у співпраці з фахівцями Київського політехнічного інституту, які підтвердили свою високу кваліфікацію. Крім того, нашим підприємством було прийнято на роботу ряд спеціалістів, які допомогли створити всі технологічні лінії, спеціальні лабораторії, вивести формули. Це дозволило нам приступити до виробництва", – розповів директор НТЦ ВАТ "Меридіан" ім. С.П Корольова" Олег Присяжнюк.

Перші безпілотні комплекси Spectator для Міністерства оборони та Державної прикордонної служби України були поставлені ще у 2015 році. В українському війську він пройшов підконтрольну експлуатацію, а прикордонники, завдяки цим безпілотникам, вдалося практично повністю закрити українським кордон.

Читайте також:Кремль готується до реального удару