Nokia представила перший у світі смартфон з п'ятьма камерами (відео)
Лише дві камери з п'яти знімають в кольорі, решта - монохромні.
news-image

Компанія HMD Global, яка розробляє пристрої під брендом Nokia представила п'ятикамерний смартфон Nokia 9 PureView на Всесвітньому мобільному конгресі (Mobile World Confress, MWC 2019) в Барселоні.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на УНІАН

"В прес-релізі на сайті HDM Global повідомляється, що лише дві камери з п'яти знімають в кольорі, решта - монохромні. Всі камери знімають одночасно, але з різною експозицією, завдяки чому зображення виходить з вищою деталізацією. У кожну камеру вбудований сенсор на 12 мегапікселів з діафрагмою f/1.8", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, смартфон може робити фотографії у форматі RAW. Зазначається, що був укладений контракт з компанією Adobe і на пристроях буде встановлена програма Lightroom для редагування знімків. Як зазначає The Verge, телефон оснащений процесором Snapdragon 845, 6 ГБ оперативної пам'яті та 128 ГБ вбудованої. У Nokia 9 PureView також є датчик відбитків пальців і система розпізнавання осіб.

5,9-дюймовий OLED-дисплей смартфона має роздільну здатність 2К. Вартість смартфона - $ 699 (близько 18 900 гривень). Продаж Nokia 9 PureView стартує в березні. На MWC 2019 Nokia також представила бюджетні смартфони Nokia 1 Plus, Nokia 4.2, Nokia 3.2 і кнопковий телефон Nokia 210. 

Читайте також:Представлено перший в світі смартфон з екраном, що згинається (відео і ціна)