Світ
20 лютого 2019
Дональд Туск виступив у Раді українською мовою (відео)
Президент Європейської ради українською мовою виступив у Верховній Раді з промовою, присвяченою 5-й річниці Революції гідності.
news-image

Президент Європейської ради Дональд Туск українською мовою виступає у Верховній Раді з промовою, присвяченою 5-й річниці Революції гідності.

Туск виступив в рамках засідання парламенту, присвяченого річниці подій на Майдані, пише «Є!» з посиланням на Главком.

«Я прибув до вас у 5-ту річницю драматичних подій на Майдані, у річницю Революції гідності, щоб подякувати всім українцям та їхнім обранцям, незалежно від партійних розбіжностей. Я приїхав як президент Європейської ради, але також як поляк – ваш найближчий сусід і сердечний, доброзичливий друг», - сказав Туск на початку виступу.

Він також наголосив, що ЄС ніколи не визнає російську анексію Криму.

«Європейський союз не змириться з жодним актом насильства в Азовському морі. Зроблю все, щоб в цьому ЄС залишався єдиним», - заявив Туск.

Глава Ради Європи підкреслив, що ЄС не відмовиться від санкцій проти РФ до припинення Росією агресії.

«Можу повторити перед вами від імені всього Європейського союзу: ми з вами! Європа ніколи не визнає російську анексію Криму і не відмовиться від санкцій, аж поки Росія не виконає свої зобов’язання», - повідомив він.

У сесійній залі окрім депутатів присутні президент Петро Порошенко, прем'єр Володимир Гройсман та члени уряду.

Президент України Петро Порошенко подякував президенту Європейської ради Дональду Туску за рішення Ради Європейського союзу про запровадження «азовського пакета» санкцій. 

Читайте також:Сьогодні в Україні вшановують пам'ять Героїв Небесної сотні