Події
20 лютого 2019
З України в Румунію добиратимуться через Дунай
Відстань між українським і румунським берегами складає всього 900 метрів.
news-image

В Одеській області до літа може запрацювати поромна переправа через Дунай з Орлівки в румунську Ісакчу, передає   «Є!» із посиланням на Сегодня.

Як розповіли в прес-службі Адміністрації морських портів України (АМПУ), на минулому тижні комісія представників Кабміну і АМПУ підтвердила, що для початку роботи пункту пропуску "Орлівка" є всі необхідні умови. Так, на місці проводитимуть прикордонний, митний, фітосанітарний, ветеринарний та інші види державного контролю.

За словами чиновників, ця переправа спростить і прискорить транспортне сполучення з Румунією, адже відстань між українським і румунським берегами складає всього 900 метрів. Зараз же, щоб дістатися з Орлівки в Ісакча, необхідно зробити коло через Молдову довжиною близько 100 км.

Планують, що поромна переправа зможе пропускати близько 1 тис. вантажівок і 250 легкових авто за добу.

"Реалізація цього проекту сприятиме перетворенню південного регіону нашої держави і України в цілому у важливий транспортний вузол східної Європи", – йдеться в повідомленні АМПУ.

 

Крім того, очікують, що новий транспортний коридор сприяє розвитку районів Придунайського регіону обох країн: з'являться інвестори, нові робочі місця і, як наслідок, збільшаться податкові відрахування до бюджетів усіх рівнів.

Нагадаємо, що відкриття переправи Орлівка – Ісакча передбачено угодою між Україною і Румунією, яку підписали в 2015 році.

Читайте також: «Євробляхери» зняли на відео п'яних митників на роботі