Події
19 лютого 2019
Скандальний забудовник Осокорків «Аркада» залишив понад 500 сімей без житла, - розслідування
За "Аркадою" тягнеться низка скандалів.
news-image

Видання Голос.ua з'ясувало, що банк «Аркада», з яким Київрада за ініціативою мера столиці Віталія Кличка недавно розірвала договір оренди, раніше вже були замішаний в афері і залишив без житла 503 сім'ї. Також з'ясувалася ймовірна причетність нинішнього керівника «Аркади» Костянтина Паливоди до загибелі попереднього президента банку Сергія Сущева, передає «Є!».

«Нещодавно банк «Аркада» влип у скандальну історію. За численні порушення законодавства (ділянки в заповідній зоні були виділені при Януковичі, сформувалася заборгованість по оплаті податку на землю) Київрада розірвала договір про оренду ділянки землі на Осокорках. Там «Аркада» за допомогою ТОВ «Контрактбудсервіс» планувала побудувати ЖК «Патріотика на озерах». Кияни були категорично проти забудови заповідних озер, мер Києва Віталій Кличко став на їхній бік, міські депутати також були одностайні в цьому питанні», - пише Голос.ua.

Однак, як виявилося, що це не єдиний скандальний об'єкт «Аркади» в Києві. До редакції звернулися постраждалі інвестори будівельних об'єктів на проспекті Глушкова, 6 зі скаргою на те, що «Аркада» залишила їх фактично без даху над головою. Також в розпорядженні Голос.ua виявилися документи, що підтверджують ці факти.

«На проспекті Глушкова, 6 (територія Національного університету імені Шевченка) планували побудувати чотири житлових будинки з об'єктами торгово-розважального і готельно-офісного призначення. Підрядник на зміг вчасно виконати роботи, перетворивши об'єкт в довгобуд. У 2013 році Кабмін доручив банку «Аркада» закінчити будівництво цього житлового комплексу. Всі необхідні документи і дозволи «Аркада» отримала ще у 2017 році. Але за два минулі роки з незрозумілої причини будівельні роботи так і не були повноцінно розпочаті», - повідомляється в статті.


Як пишуть інвестори цього житлового комплексу, звертаючись за допомогою до президента Петра Порошенка, «ми вимагаємо від "Аркади" не формальних відписок, а проведення реальних будівельних робіт, адже п'ять будівельників, які знаходяться на об'єкті, ці будинки ніколи не добудують».

«Термін дозволів на роботи закінчується у 2020 році. І 503 сім'ї інвесторів котрий рік залишаються без даху над головою, хоча і заплатили гроші за квартири в цих будинках. А через рік ризикують ці гроші безповоротно загубити. Відмітимо, що київська влада не залишилася осторонь, втрутилася в процес і провела засідання комісії з цього питання. Представники «Аркади» підтвердили, що у них є всі дозвільні документи на будівництво і зобов'язалися в письмовому вигляді проінформувати КМДА про хід роботи на об'єкті. Але в підсумку в черговий раз «кинули» киян», - йдеться в матеріалі.

Голос.ua. згадує й інші скандали, пов'язані з «Аркадаою» та її керівником Костянтином Паливодою, який, ймовірно, має причетність до вбивства екс-президента банку.

«Якщо говорити про скандали і ведення нечистої гри, то не можна не згадати й главу правління банку Костянтина Паливоду. Цей персонаж, бувши акціонером «Аркади», після загадкової смерті попереднього президента Сергія Сущева зайняв його місце. Ряд ЗМІ з посиланням на свої джерела писав, що саме Паливода «замовив» вбивство Сущева. Побічно це підтверджує і син Сущева, який звинувачує Паливоду в рейдерському захопленні банку», - констатується в матеріалі.