Україну може чекати падіння курсу гривні через дії державного монополіста «Укрзалізниці»
"Укрзалізниця" у поточному році вирішила підвищити тарифи на вантажні перевезення більш ніж на 14%.
news-image

Україну може чекати падіння курсу гривні через дії державного монополіста "Укрзалізниця", заявив керівник асоціації власників вагонів Олександр Криворучко на своїй сторінці в Facebook, пише «Є!» з посиланням на 112.

"Укрзалізниця" у поточному році вирішила підвищити тарифи на вантажні перевезення більш ніж на 14%. В основному це вдарить по експортним галузям, які приносять в країну валюту. Що значить вдарять? А значить це те, що собівартість продукції через зростання транспортних витрат зросте. Автоматично підніметься відпускна ціна товарів. А на світовому ринку зараз кожен долар вирішує будуть купувати твій товар чи немає", - повідомив Криворучко.

За словами експерта, підняття тарифів на вантажні перевезення вдарить по економіці України внаслідок того, що українські експортні товари не зможуть бути конкурентними на світовому ринку через їх високу ціну.

"Таким чином, Україна швидко вилетить з конкурентної гонки за імпортного покупця. А це недоотримана валютна виручка, яка зазвичай допомагає утримувати курс гривні", - повідомив експерт.

На думку Криворучка, "Укрзалізниця" повинна шукати внутрішні резерви і повинна мати декілька джерел покриття дефіциту власних засобів, окрім як просто підвищувати ціни бізнесу і робити Україну неконкурентною у світі.

Читайте також:Експерти дали прогноз курсу долара на 2019 рік