Україна
19 лютого 2019
В Конституції має бути розділ «Кримськотатарська автономія», - Безсмертний
Питання повернення Криму може бути вирішене лише через кримських татар, тому в Конституції України має бути закріплена Кримськотатарська автономія.
news-image

Питання повернення Криму може бути вирішене лише через кримських татар, тому в Конституції України має бути закріплена Кримськотатарська автономія. Про це у блозі на "Цензор.нет" заявив кандидат у президенти Роман Безсмертний, пише «Є!».

"Кримські татари - титульна нація півострова, і сьогодні ми є свідками її фактичного знищення на очах у всього світу. Тому я наполягаю, що в українській Конституції має бути внесено розділ "Кримськотатарська національна автономія". Перед міжнародною спільнотою це по-іншому поставить питання ставлення до Криму та оцінки дій Росії. Тут треба працювати з Радою безпеки ООН", - вважає він.

Безсмертний також переконаний, що на території материкової України вже давно мали б бути сформовані інститути кримської влади всіх рівнів.

"Коли Крим повернеться до України, одразу треба буде комусь взяти ситуацію під контроль. Починаючи від представницьких органів кримськотатарського народу до парламентських установ, виконавчої та місцевої влади – все це повинно працювати", - наголосив кандидат у президенти.

На його думку, територіально "кримська влада в екзилі" може знаходитися в Херсоні, Миколаєві чи Запоріжжі.

При цьому Безсмертний зауважив, що анексія Криму та окупація частини Донбасу – "це не тільки фактор агресії Росії, а й результат фатальних помилок у внутрішній політиці".

"За роки незалежності України політичні та економічні еліти не спромоглися забезпечити той рівень національної єдності в країні, суспільної згуртованості, який би унеможливив спецоперації Росії. Політика національної єдності має включати населення і окупованого Донбасу, й анексованого Криму", - вважає він.

Читайте також:«Мало вам надавали під Іловайськом»: на Київщині спіймали п’яного сепаратиста