Світ
13 лютого 2019
Росіянам «втерли носа» на засіданні Радбезу ООН
Слухаючи постійного представника РФ Василя Небензю, складається враження, що це Україна напала на Росію.
news-image

Російський міф про "зелених чоловічків" і "внутрішній український конфлікт" не відповідає дійсності. Адже Крим і Донбас захопили і окуповують російські солдати, а Росія приховує правду про це.

Про це заявив в ході засідання Радбезу ООН щодо ситуації в Україні постійний представник Німеччини при ООН Крістоф Хойзген, передає «Є!» з посиланням на  Інтерфакс-Україна.

"Слухаючи постійного представника РФВасиля Небензю, у мене склалося враження, що це Україна напала на Росію, а не Росія на Україну", - відреагував на початку своєї промови Хойзген на висловлювання представника РФ, що прозвучали перед цим.

Постпред РФ, за чиєю вимогою і було скликано засідання Радбезу ООН щодо ситуації в Україні, у своєму спічі традиційно звинуватив владу України в саботажі реалізації мінських угод, організації провокацій, створення важкої гуманітарної ситуації на Донбасі і т.д.

Німецький дипломат також підкреслив, що російські заяви про нібито "внутрішній конфлікт" в Україні - обман.

"Наші російські друзі роками говорять, і Василь знову це повторив, що, в Україні внутрішній конфлікт через зміну уряду. Ми знаємо, що насправді це було російське вторгнення. Російські військові були безпосередньо залучені в окупації Криму, Донецька і Луганська", - сказав Хойзген.

Він додав, що спроби представників РФ за допомогою різних неправдивих заяв дистанціюватися і уявити себе непричетними до того, що відбувалося в 2014 році в Криму і на Донбасі були пізніше нівельовані показаним по російському ж телебаченню визнанням, що президент РФ Володимир Путін наказав спецслужбам захопити Крим ще 20 лютого того року.

"Крим досі окупований, Донбас досі окупований. І все це за допомогою міфу про "зелених чоловічків" , або що там хтось "брав долю в свої руки"? Ні, це були російські військовослужбовці. В 2014-2015 роках це ставало все ясніше", - заявив постпред ФРН в ООН.

Хойген також звернув увагу на спроби влади Росії приховати правду про участь Збройних сил РФ в боях проти України. Так, коли після серпня 2014 року з'явилися загиблі російські солдати, а комітет солдатських матерів у Санкт-Петербурзі став заявляти, що російські військові воюють на Донбасі, Путін своїм указом засекретив всі дані про втрати в ЗС РФ в мирний час, а комітет матерів був оголошений "іноземним агентом".

Читайте також:На Донбас приїхало 30 тисяч росіян, і ми вбивали людей - письменник-терорист Прилєпін