Суспільство
12 лютого 2019
На Донбас приїхало 30 тисяч росіян, і ми вбивали людей - письменник-терорист Прилєпін
Прилєпін усвідомлює, що йому за це може загрожувати тюремний термін.
news-image

Російський письменник-терорист Захар Прилєпін визнав участь громадян Росії у бойових діях на Донбасі, зазначивши, що туди приїхало близько 30 тисяч осіб. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню 66.ru, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

«Я - ополченець з Донбасу. З Росії туди незаконно приїхали тридцять тисяч осіб у якості добровольців. Деякі брали з собою зброю. Так, і вбивали людей. Ми всі мали до цього відношення», - заявив «письменник».

Втім, Прилєпін усвідомлює, що в Україну поїхав незаконно і йому за це може загрожувати тюремний термін.

«З точки зору закону нас усіх можна посадити. Так що не мені говорити «ой як погано, що закони не працюють». Тому що інакше я повинен здатися. Але сказати «добре, що не працюють», я теж не можу. Я не розумію, як в нашій складній дійсності пристосувати закони до реальності... Я не можу сказати, що Росія - правова країна, вона безправна. Але права немає ніде», - сказав він.

На питання, чому його досі не переслідують в Росії як терориста, він відповів, що це завдяки президенту Росії Володимиру Путіну.

«Тому що Путін на самому початку сходив до храму і поставив свічку за ополченців Донбасу... Росія повна людей, яких не садять. А потім запросто можуть взяти і посадити. І це буде за законом», - заявив Прилєпін.

Нагадаємо, в липні 2018 року Прилєпін заявив, що йде з "посади" "заступника командира батальйону армії" "ДНР". За його словами, це сталося через те, що захоплена територія перетворилася на "черговий регіон Росії", де почався розподіл бізнесу.

Читайте також: Сьогодні Росія скликає засідання Радбезу ООН щодо України