Світ
12 лютого 2019
В Естонії засудили батька і сина-офіцера за держзраду на користь Росії
Чоловікам було призначено покарання у вигляді 15 і 6 років в'язниці.
news-image

Суд естонського повіту Гар’ю визнав офіцера Дениса Метсаваса та його батька Петра Воліна винними у держраді та передачі внутрішньої інформації.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на УП.

Метсавасу було призначено покарання у вигляді 15 років і шести місяців в'язниці, а Воліну - у вигляді шести років в'язниці.

Метсавас і Волін працювали на Головне розвідувальне управління РФ (ГРУ), збираючи і передаючи державні таємниці Естонії, засекречену службову і внутрішню інформацію. Перший здійснював антидержавні злочини більше десяти років, другий - близько п'яти, крім того, роль Воліна в них була значно меншою. Крім озвученого вище, батька визнали винним у двох злочинах, пов'язаних з незаконним поводженням з боєприпасами.

Незаконна діяльність Метсаваса і Воліна мала місце в Естонії та Росії. Для передачі інформації використовувалися канали зв'язку, а також особисті зустрічі, за це засуджені отримували гроші.

Справа обговорювалася за закритими дверима. Засуджені мають також відшкодувати процесуальні витрати: Метсавас - 1350 євро (примусове стягнення судових витрат) і Волін - 2532 євро (примусове стягнення судових витрат, плата за експертизу і плата за адвоката).

Батько і син були заарештовані у вересні 2018 року.

За родом своєї служби, майор Метсавас мав доступ до документів з розвитку артилерійських підрозділів Сил оборони.

"Денис Метсавас служив в Силах оборони з 1998-го року і справляв враження надійної людини. Але виявилося, що ми мали справу із зрадником", - сказав Сил оборони головнокомандувач Ріхо Терас.

Волін за радянських часів служив у прикордонних військах КДБ СРСР.

Читайте також:У Росії 80-річну бабусю підозрюють у розчленуванні квартиранта з України