Світ
9 лютого 2019
У Варшаві в автомати з продажу квитків додадуть українську мову
Раніше ця функція була активована в Лодзі та Вроцлаві.
news-image

У столиці Польщі Варшаві додадуть в білетомати українську мову, що значно полегшить життя студентам з України та трудовим мігрантам.

Інформує «Є!», з посиланням на Українську правду.

Протягом декількох тижнів українська мова з'явиться в білетоматах варшавського громадського транспорту. Чиновники хочуть полегшити покупку квитків для українців, які проживають у Варшаві.

Раніше ця функція була активована в Лодзі та Вроцлаві.

Варіант вибору української мови з'явиться в автоматах не пізніше початку березня.

"Ми отримали сигнал про те, що варто подумати про додаткову мову - українську - бо в Варшаві багато українських студентів, людей, які приїжджають на роботу, і їм буде простіше купити квиток", - повідомив представник Управління громадського транспорту Томаш Кунерт.

В Управлінні громадського транспорту при цьому немає інформації про те, скільки українців користується громадським транспортом, але помітно, що їхня кількість зростає.

"Виходячи з наших власних спостережень, ми бачимо, що люди, які розмовляють українською мовою, звертаються в пункти обслуговування пасажирів, щоб купити навіть довгострокові квитки, міські карти. Ви бачите, що група потенційно зацікавлених людей розширюється" - пояснив Кунерт.

На даний момент в автоматах з продажу квитків у Варшаві є можливість використовувати польську, англійську, німецьку та російську мови.

Читайте також: Наприкінці 2022 року Польща стане остаточно незалежною від газу з Росії
Читайте також: Черговий стрибок цін: що подорожчає з 1 лютого в Україні