Суспільство
8 лютого 2019
В Україні ще один телеканал потрапив під заборону на трансляцію
Телеканал демонстрував російськомовні фільми за участю російських акторів, які водночас були включені в "чорний список" діячів культури в Україні.
news-image

У четвер, 7 лютого, на засіданні регулятора Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України призупинила роботу телеканалу "Наше любимое кино" за показ заборонених в Україні радянських і російських фільмів, пише «Є!» з посиланням на Сегодня.

Як пояснюють члени Нацради, телеканал демонстрував російськомовні фільми за участю російських акторів, які водночас були включені в "чорний список" діячів культури в Україні.

"Запропоновано ухвалити рішення про обмеження трансляції телеканалу "Наше любимое кино" на шість місяців, виконати норму закону, привести діяльність каналу в порядок", – заявив перед голосуванням глава Нацради Юрій Артеменко.

Під час засідання представник телеканалу просив не обмежувати трансляцію або відкласти ухвалення такого рішення. Не зважаючи на прохання, Нацрада одноголосно ухвалила рішення про обмеження діяльності телеканалу. Надалі обидві сторони продемонстрували рішучість у вирішенні даної суперечки в судовому порядку.

З 2014 року в Україні діє обмеження на російський вплив у культурній сфері. За чотири роки було пухвалено кілька законів, які забороняють показ деяких фільмів, ввезення на територію України кникок "антиукраїнського змісту". Також був створений чорний список російських діячів культури, в якому наразі перебуває понад140 осіб, список постійно поповнюється.
Читайте також:Скільки української на радіо: інфографіка