Україна
2 лютого 2019
Чотири роки тому загинув Кузьма Скрябін
Фатальна аварія сталася у 2015 році.
news-image

Сьогодні, 2 лютого, минає рівно чотири роки з дня трагічної ДТП, яка забрала життя лідера гурту "Скрябін" Андрія Кузьменко, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Фатальна аварія сталася у 2015 році. Близько 7.00 автомобіль Кузьми зіткнувся з молоковозом у Дніпропетровській області. За данними поліції, співак виїхав на зустрічну смугу на заокругленій ділянці дороги, внаслідок чого і сталося зіткнення. Кузьма від отриманих травм загинув на місці аварії, пасажирка його автомобіля була госпіталізована. Колеги Андрія Кузьменка стверджують, що він був дуже гарним та уважним водієм. У той же час журналісти знайшли таємничого свідка аварії, який стверджує, що аварію підлаштували, однак його свідчень у матеріалах справи немає. Свідок розповів, що був ще один учасник ДТП. Автомобіль Honda затис машину Кузьми так, що він ніяк не міг увернутися від молоковозу. Також він сказав, що ще протягом півгодини після аварії Андрій Кузьменко був живий. У день смерті Кузьми тисячі українців вийшли на площі своїх міст, щоб заспівати пісні "Скрябіна" та вшанувати пам'ять співака. Такі акції проходять й досі: у день народження та день смерті музиканта. Останнє відео Кузьми Напередодні своєї загибелі Кузьма Скрябін записав відео, на якому він критикує стан доріг на Дніпропетровщині та депутатів, які довели їх до такого стану. Відео датоване 1 лютого.

Найпопулярніші пісні гурту "Скрябін" Андрій Кузьменко запам'ятався шанувальникам гарним почуттям гумору та глибокими змістовними текстами, а також активною громадянською позицією. Гурт "Скрябін" записав десятки пісень, серед яких більшість авторства Кузьми. У репертуарі гурту є як ліричні пісні про любов та дружбу, так і ті, що відображають жорстку громадянську позицію співака.


Деякі пісні Скрябіна закріпилися в репертуарах інших українських зірок. Його пісні переспівали, Тіна Кароль, Дмитро Шуров (Pianoboy), Бумбокс, Антитіла, KAZKA та інші. 

У 2018 році подруга та колега Кузьми по програмі "Шанс" Наталя Могилевська присвятила йому пісню Personsl Jesus, соавтором якої виступила сама співачка. 

 

А вже у січні цього року гурт "Скрябін" посмертно випустив пісню "Сонце замість шапки", записану голосом Кузьми. Музиканти гурту розповіли, що на комп'ютері Кузьменка зберіглося багато демо-версій майбутнійх пісень, і одна з них виявилася гарної якості. 


Читайте також: Укрпошта випустить марку із зображенням Кузьми Скрябіна (фото)