Суспільство
1 лютого 2019
Епіфаній про батька: Я жодного разу в житті не промовив слова «тато»
Предстоятель православної церкви розповів, що на батька, який його покинув немовлям, він зла не тримає.
news-image

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній в інтерв'ю програмі KishkiNa головного редактора видання LB.ua Соні Кошкіної сказав, що не бачив свого батька. Відео 30 січня було опубліковано в YouTube, передає «Є!» із посиланням на Гордон.

Митрополит розповів, що його виховувала бабуся по лінії матері.

На запитання, чи є в нього образа на батька, Епіфаній сказав:

"Ні, абсолютно".

 

"Я свого батька не бачив. Бо коли я був немовлям, він мене кинув і не брав жодної участі у вихованні. І його батьки. Я тільки одного разу бачив своїх бабусю і дідуся з боку батька, це було випадково, коли я був юнаком. Але мені бабуся [по лінії матері] замінила все те виховання. Я жодного разу в житті не промовив слова "тато", – сказав Епіфаній.

Він зазначив, що, наскільки йому відомо, батька немає в живих.

"Я завдяки журналістам тільки вперше побачив фотографію. Я навіть не цікавився. У мене не було ніякої образи. Якби він був живий, я б з ним зустрівся і простив би, тому що у мене немає ненависті. Так сталося. Напевно, це промисел Божий... Я отримав все від своєї бабусі, що мені було необхідно для виховання. І багато хто дивується: як же бабуся могла ось так виховати. Але вона привила мені віру, любов до Бога і церкви", – заявив митрополит.


15 грудня 2018 року в Софійському соборі в Києві відбувся об'єднавчий собор, завданням якого було створення помісної української православної церкви. Під час собору предстоятелем Православної церкви України обрали митрополита Епіфанія.

Читайте також: Православна церква України подякувала Польщі за підтримку