Політика
31 січня 2019
Рабінович: Без Медведчука про обмін полоненими не було б і мови
За словами нардепа, Віктор Медведчук "докладає всіх зусиль для ефективного процесу обміну полоненими".
news-image

Якби не присутність Віктора Медведчука в переговорному процесі щодо обміну полоненими, Україна не змогла б обміняти жодного утримуваного в Росії громадянина. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив народний депутат, засновник «Опозиційної платформи - За життя» Вадим Рабінович, передає «Є!»
За його словами, питання обміну полоненими взагалі повинно бути виключено з публічної дискусії, бо зайвий розголос тільки заважає переговорам.

«Я б питання обміну полоненими прибрав з порядку денного телебачення, радіо та газет. Дав би спокійно працювати групі зі звільнення полонених, узгодженої усіма сторонами. Вона, наділена повноваженнями, до кінця року звільнила б їх усіх, це не проблема. Хочете, щоб людей звільняли - треба цим займатися, а не язиком базікати. Якщо наша омбудсмен приїжджає в Росію і починає з порога давати інтерв'ю, то вона нікого не звільнить», - впевнений політик.

Він додав, що його однопартієць, член переговорної групи щодо обміну полоненими з української сторони Віктор Медведчук докладає всіх зусиль для ефективного процесу обміну полоненими, в той час як багато українських політиків лише говорять про це, не беручи участь активно в процесі обміну.

«Якщо хочеш звільнити людей, потрібно тихо сідати за стіл і вести переговори. Але всі ж хочуть попіаритися! Подобається це комусь, чи не подобається, але якби не Віктор Медведчук, ми не обміняли б жодного полоненого. Він тихо і спокійно робить свою роботу і звільняє людей», - зазначив парламентарій.

Основне ж обурення роллю Медведчука в переговорному процесі, додав лідер «Опозиційної платформи - За життя», висловлюють ті публічні особи, які найбільше говорять про обмін полоненими, не роблячи ніяких зусиль для успішності переговорів.

«Ці паразити, які гублять наших людей в полоні, обурюються, що Медведчук займається процесом обміну. Попри те, що йому ніхто спасибі не говорить, він продовжує робити цю роботу, і нехай продовжує. Це і є правильний підхід до державних справ. Повторю ще раз: полонених треба звільняти тихо. Втручання політиків з довгими язиками згубно для переговорів, я в цьому переконався особисто», - підсумував Вадим Рабінович.