Політика
29 січня 2019
Рабінович: Уляна Супрун вбиває українську медицину
На думку нардепа, дії Уляни Супрун знищують Конституцію і вітчизняну медицину.
news-image

Незаконна виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повинна покинути займану посаду, тому що реформуванням системи охорони здоров'я зобов'язані займатися професіонали. Її дії знищують Конституцію і вітчизняну медицину. Про це в прямому ефірі телеканалу «NewsOne» заявив народний депутат України та лідер «Опозиційної платформи - За життя» Вадим Рабінович, передає «Є!»

«Уляна Супрун знищує систему охорони здоров'я. Сьогодні вижити в нашій країні мають шанси тільки ті, хто має в запасі гроші, хоча безкоштовну медицину нам гарантує Конституція. При цьому всі іноземні посли та прем'єр-міністр Володимир Гройсман кажуть, що вона - «кращий міністр охорони здоров'я». Значить, у неї мета така - знищити народ України - і вона з нею справляється», - обурився політик.

На його думку, українська система охорони здоров'я завдяки нинішній владі переживає занепад, і перетвореннями в відомстві повинні займатися виключно професіонали.

«Не може такого бути, щоб санітарка з Вірджинії скасувала нам Конституцію, 49-ту статтю, - а нам всім розповідала про те, як українцям слід замінити червону ікру на чорну! Це рівень міністра? Як ми її терпимо, якщо вона навіть обіймає свою посаду незаконно, її не затвердили в парламенті? Іноземним посольствам і нашій владі просто плювати на те, хто і як управляє нашою системою охорони здоров'я», - підкреслив парламентарій.

Народний депутат додав, що після зміни влади в Україні в керівництві країни виявилися недосвідчені менеджери, які «знищували цілі галузі» і 2019 рік - період, коли можна все змінити.

«Нам не пощастило з міністрами після 2014 року, але час Супрун закінчується - і те, що вона зруйнувала, доведеться відновлювати, докладаючи великих зусиль, але іншого шляху у нас немає. Одним із символів «Опозиційної платформи - За життя» є квітка, що пробивається крізь асфальт. Ми, якщо хочете, як лікар, який говорить безнадійному хворому про те, що є лікування, яке буде мати приголомшливий ефект. Пора лікуватися!», - резюмував Вадим Рабінович.
Читайте також: «Опозиційна платформа - За життя» Рабіновича впевнено утримує позиції в трійці лідерів