Суспільство
29 січня 2019
Україна - лідер у смертності через нездорове харчування
Кожен третій українець помирає від нездорової їжі.
news-image

Україна опинилася у рейтингу країн з підвищеною смертністю через неправильне харчування. За даними дослідників з Йенского університету імені Шиллера, кожен третій українець помирає від нездорової їжі, пише «Є!» з посиланням на Сегодня.

Однак цю невтішну ситуацію можна змінити. Дієтолог і гастроентеролог Галина Незговорова рекомендує повну відмову від смаженого та розігрітих на сковороді страв.

«При смаженні, особливо на рослинній олії, утворюється велика кількість шкідливих речовин. Найнебезпечніші з них – це канцерогени, які сприяють онкопроцесу», – розповіла дієтолог.

 Крім онкологічних хвороб, нездорове харчування спричиняє серцево-судинні захворювання.

Що допоможе поліпшити стан здоров’я:

  • включення в раціон знежирених м’ясних продуктів, молочних продуктів
  • вживання фруктів і овочів – від 3-5 порцій овочів в день.
  • їсти горіхи і насіннячка
  • краще приймати їжу не менше 2-3 разів на день.
  • змінювати раціон харчування варто поступово
  • замість солодощів рекомендується вибирати фрукти

Нагадаємо, Україна не потрапила в рейтинг найбільш «здорових країн». За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, разом з провідними країнами Євросоюзу Україна опинилася у «червоній зоні».

Раніше стало відомо, що перехід на здорове харчування всього людства або більшої його частини може спричинити продовольчу кризу. До таких висновків прийшли вчені з Гуелфського університету в Канаді. За інформацією Держстату, українці витрачають на продукти харчування більше половини своїх доходів (50,3%).

Читайте також:Італійцю видалили шлунок через те, що бармен налив йому миючий засіб замість води