Політика
28 січня 2019
«Опозиційна платформа - За життя» Рабіновича впевнено утримує позиції в трійці лідерів
5-відсотковий бар'єр долають шість партій.
news-image

Партія Вадима Рабіновича «Опозиційна платформа - За життя» впевнено зміцнює свої позиції серед лідерів парламентських перегонів. Про це йдеться в результатах соцдослідження, оприлюднених Інститутом аналізу і прогнозування, аналітичною групою «Соціопрогноз» і Київським прес-клубом, передає «Є!»

Так, за цими даними, в трійку входять «Батьківщина» з рейтингом (20,7%), партія «Слуга народу» з 12,4% і «Опозиційна платформа - За життя», яку підтримує 11,8% респондентів.

Далі йдуть «Солідарність» Петра Порошенка (11,7%), «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка (10,7%), Радикальна партія Олега Ляшка (8,8%). Ближче інших до подолання 5-відсоткового бар'єра підійшла «Самопоміч» Андрія Садового - 4,4%.

Що стосується президентських перегонів, то тут трійку лідерів склали Юлія Тимошенко, Володимир Зеленський та Юрій Бойко.

Згідно з даними соцдослідження, Тимошенко підтримує 20,2% респондентів, у Зеленського рейтинг склав 12,6%. Третє місце поділили Юрій Бойко і Петр Порошенко - з підтримкою в 11,9%.

Далі симпатії електорату розподілилися наступним чином: за Анатолія Гриценка - 10,7%, Олега Ляшка - 6,3%, Андрія Садового- 4,7%, Олександра Шевченка - 4,1%, Євгена Мураєва - 2,4%. За «іншого» політика були б готові віддати голоси 12,5%, вагалися з відповіддю 16,2%, а не голосували б за жодного кандидата 13,9%.
Опитування було проведено з 17 по 25 січня 2019 року у 24-х областях України та Києві (виключаючи тимчасово окуповані території Луганської та Донецької областей, а також АР Крим). Всього було опитано 2004 респонденти. Метод отримання інформації: індивідуальне інтерв'ю за місцем проживання респондента "віч-на-віч». Похибка даних не перевищує 2,2%.

Читайте також: Рабінович: Поки провладні корупціонери грабують країну, прості українці півжиття збирають на житло