Події
14 січня 2019
На Львівщині десята частина парафій МП вже перейшла до помісної церкви
В одному селі парафіяни поставили ультиматум священику, щоб він оголосив своє рішення про перехід чи неперехід до нової церкви.
news-image

На Львівщині вже шоста парафія Московського патріархату перейшла до Єдиної помісної церкви України. Про це  повідомив голова Турківської райдержадміністрації Олександр Лабецький, передає «Є!» із посиланням на Укріноформ.

“Громада села Шандровець Турківського району на Львівщині прийняла рішення про перехід до Православної Церкви України”, - зазначив Лабецький.

Голова РДА подякував усім мешканцям села за мудрість і відвагу. А своїм соратникам - майданівцям та учасникам бойових дій з російським агресором на сході України - за допомогу.

За словами Лабецького, історичне рішення про зміну юрисдикції церковна громада села Шандровець прийняла напередодні старого Нового року. Тоді ж парафіяни обрали нову двадцятку (керівний орган), і вона поставила ультиматум священику, щоб 14 січня він оголосив на службі Божій своє рішення про перехід чи неперехід до нової церкви.

Наразі, як зазначив Лабецький, служба у храмі триває, і про рішення священика невідомо.

Як повідомляв Укрінформ, першою у лоно Української церкви на Львівщині 22 грудня минулого року перейшла найбільша парафія храму святих апостолів Петра і Павла УПЦ МП у Жовкві. Згодом таке рішення прийняли ще чотири парафії Московського патріархату. Тепер уже шість громад із 60, що входять до УПЦ МП, в області перейшли до Єдиної церкви.

Читайте також: Порошенко закликав Росію «показати свій Томос»