Політика
13 січня 2019
ЗМІ назвали головними зрадниками 2018 року Супрун, Мураєва і Коболєва
Видання «RealistOnline» склало антирейтинг «Зрадник-2018».
news-image

Головними зрадниками у 2018 році оголошені в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, політик Євген Мураєв і глава НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв. Про це йдеться в антирейтингу «Зрадник-2018», опублікованому виданням «RealistOnline», передає «Є!»

«Ми зібрали найгучніші з них і склали антирейтинг «Зрадник-2018», в якому нагадали, хто з українських діячів різних сфер в минулому році очорнив себе більше всіх», - йдеться в статті.


На першому місці опинилася тимчасово виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. На думку журналістів, у 2018 році Супрун фактично провалила медичну реформу й остаточно зруйнувала систему охорони здоров'я в Україні.

«Не дивлячись на всі заяви Супрун про «покращення», більшість лікарів як і раніше працює за смішну зарплату в 3-4 тисячі гривень на місяць. У них залишається лише два шляхи: брати з пацієнтів «подяки», залишаючи медичну сферу однією з найбільш корумпованих в країні. Або ж кидати все і їхати працювати за кордон: в Польщу, Чехію, Румунію та інші країни», - написали журналісти видання.


Крім того, одним з найголовніших провалів Супрун назвали неможливість налагодити безперебійне постачання медикаментів з-за кордону, через що найбільш незахищені верстви населення стикалися з нестачею медикаментів.

На другому місці опинився політик Євген Мураєв, який спочатку зрадив своїх союзників по партії «За життя», очолюваної Вадимом Рабіновичем, а потім і зовсім звинуватив опозицію в роботі на Росію і звернувся в СБУ з проханням, аби та перевірила діяльність «Опозиційної платформи - За життя».

«Така поведінка не пройшла повз увагу в Росії, з якою він раніше ніби як наполегливо хотів «дружити» - і РФ оперативно відповіла: політик потрапив в санкційні списки Кремля. Цим, за заявами деяких українських політологів, він остаточно відвернув від себе свій електорат, бо його позбавили можливості відвідувати РФ, і, як наслідок, - навіть гіпотетичної можливості вести переговори з тамтешніми політичними лідерами про мир в Україні просто немає», - йдеться в матеріалі.


На третє місце в ТОП головних зрадників поставили главу НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва, який відзначився тим, що виписав собі премію в розмірі 7,9 мільйона доларів, а потім вивів ці гроші з країни на рахунок своєї матері в США.

«Він, отримуючи і так просто космічну зарплату більш ніж 2 млн гривень в країні, що воює, з економікою, що знаходиться у стагнації, легко дозволив собі ще й гігантську премію. По-друге, він вивів ці гроші за кордон, відкрито визнаючи, що його можуть засудити за махінації і корупцію. Така антидержавна і просто шкідницька поведінка і дозволила йому посісти почесне третє місце в рейтингу «Зрадник-2018», - зазначила редакція «RealistOnline».


На четвертому місці опинився перший заступник глави Служби зовнішньої розвідки України Сергій Семочко, у якого виявилася елітна нерухомість в Київській області загальною вартістю понад 200 млн грн, яку чиновник не задекларував.

А закрив рейтинг екс-глава Державної фіскальної служби Роман Насіров, який, як виявилося, є громадянином Великобританії.

Читайте також: Завдяки Порошенко відновлена історична справедливість, - експерт