Політика
10 січня 2019
Додон поскаржився Медведєву, що санкції РФ проти України вдарили по Молдові
За слова Додона, постанова, підписана Медведєвим наприкінці грудня, "створює бар'єри і для експорту молдовської продукції на російський ринок".
news-image

Президент Молдови Ігор Додон надіслав листа прем'єр-міністру Росії Дмитрію Медведєву зі скаргою на труднощі, спричинені введенням Москвою заборони на імпорт товарів з України. Текст листа президент опублікував на своїй сторінці в Twitter, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

За слова Додона, постанова, підписана Медведєвим наприкінці грудня, "створює бар'єри і для експорту молдовської продукції на російський ринок в силу подовження маршруту доставки вантажів і збільшення транспортних потоків".

"Прошу вас за можливості найближчим часом розглянути питання про вихід зі сформованої ситуації, що стосується транспортування молдовської продукції в Російську Федерацію через територію України", - написав Додон.

Постанову уряду Росії, на яку посилається Додон, Медведєв підписав 29 грудня. Документ передбачає обмеження на імпорт цілої низки категорій товарів, які виробляються в Україні або транспортуються в Росію транзитом через українську територію.

Серед категорій, що потрапили під обмеження - продовольчі товари (хліб і хлібобулочні вироби, кондитерська продукція, пиво і вино, олія тощо), ряд найменувань сільськогосподарського і промислового устаткування, деякі види сировини, побутової хімії і засобів гігієни.

Читайте також: У Лукашенка вимагають від України проводити дорожні тендери російською мовою