Світ
10 січня 2019
Батько митрополита Епіфанія не спілкувався із сином (відео)
Батько предстоятеля покинув сім'ю, коли дитині був місяць,
news-image

Предстоятель Православної церкви митрополит Епіфаній (Сергій Думенко) ріс без батька, його виховували мати і дідусь із бабусею. Про це ТСН на каналі "1+1" розповіла мати Епіфанія Віра Богданюк, передає «Є!»

"Він (Епіфаній. – ред.) у собі тримав, він ніколи не запитав про батька, не було і до цього часу. Замінив йому батька дідусь... Він усю любов батьківську докладав до нашого владики. Дідусь, не було слова "батько". Ніколи не було слова "тато", тільки дідусь, бабуся і мама", – розповіла Богданюк.

Батько покинув сім'ю, коли дитині був місяць. Журналісти вирушили на батьківщину батька предстоятеля Петра Думенка, щоб розшукати його родичів. У рідному селі Петра Думенка не залишилося серед живих нікого з його сім'ї, а в батьківському домі живуть сусіди, які отримали його у спадок.

Вони розповіли каналу, що Петро Думенко помер на заробітках у 53-річному віці. За їхніми словами, бабуся з дідусем Епіфанія по батькові не їздили до онука, "оскільки бідно жили", але бабуся цікавилася його життям.

Віра Богданюк розповідала, що вийшла заміж удруге, коли Сергію (Епіфанію) було 12 років. Від другого шлюбу вона народила ще двох синів.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року в Софійському соборі в Києві відбувся об'єднавчий собор, завданням якого було створення помісної української православної церкви. Під час собору предстоятелем Православної церкви України обрали митрополита Епіфанія. 

Читайте також: У Лукашенка вимагають від України проводити дорожні тендери російською мовою