Політика
6 січня 2019
Рабинович: На корупції в ДФС держбюджет щорічно втрачає 5 мільярдів доларів
За його словами, ситуація з корупцією у відомстві ускладнена тим, що службою керують не професійні менеджери.
news-image

Через корупцію в Державній фіскальної службі (УКРІНФОРМ) державний бюджет України щорічно втрачає 5 мільярдів доларів. Про це в ефірі авторської програми «Хто кому Рабинович» на телеканалі «112 Україна» заявив народний депутат, лідер «Опозиційною платформи - За життя» Вадим Рабинович, інформує «Є!».

За його словами, ситуація з корупцією у відомстві ускладнена тим, що службою керують не професійні менеджери, а «одіозні особистості» на кшталт Романа Насирова або Мирослава Продана.

«Спочатку з помпою заарештовували Романа Насирова, випустили під заставу в 100 мільйонів, а справу спустили на гальмах. Потім прем'єр-міністр обіцяв очищення УКРІНФОРМ - і на чолі відомства призначили МірославаПродана. Сам Продан після етогобежал з країни в багажнику. Потім він повернувся і його звинуватили в розкраданнях на суму 80 млн гривень. Але йому не вистачило електронного браслета », -нагадав політик.


При цьому, за його словами, Україна через корупцію в ДФС щороку втрачає 5 мільярдів доларів. Цих грошей, впевнений Рабинович, було б достатньо для виплати гідних пенсій українським пенсіонерам, а також високих зарплат працівникам бюджетної сфери. Також закриття корупційних каналів на митниці дозволило б Україні забути про зовнішні запозичення.

«Ви знаєте, що таке 5 мільярдів доларів? Це хороші пенсії, це нормальні зарплати бюджетникам, це відмова від протягування руки перед Заходом. 90% проблем країни можна вирішити, закривши два корупційних вікна. Це знають абсолютно всі фахівці », - підсумував Вадим Рабинович.
Читайте також: Рабинович: У Бюджеті на 2019 рік враховано інтереси тільки силових структур