Політика
29 грудня 2018
Полторак: З 1 січня Міноборони почне працювати за новими стандартами
Ці реформи дозволили наблизити ЗСУ до стандартів НАТО.
news-image

З 1 січня 2019 року Міністерство оборони почне працювати за новими стандартами, оскільки у 2018 році закінчується реформування відомства. Про це заявив міністр оборони Степан Полторак під час урочистого ритуалу звільнення з військової служби генералів та офіцерів апарату Міністерства оборони України і Генерального штабу Збройних Сил України, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

"(2018 – ред.) Це рік, коли ми маємо закінчити реформу Міністерства оборони як центрального органа виконавчої влади і органа військового управління. З 1 січня 2019 року Міністерство оборони почне працювати з новою філософією, з новою структурою, з новими функціями і завданнями, з новими повноваженнями і відповідальністю за прийняття рішень. Військова реформа продовжувалась у 2018 році. Цю роботу ми маємо закінчити буквально сьогодні", - зазначив міністр.


За його словами, перед Міноборони в новому році буде стояти завдання продовження реформи Збройних сил України (ЗСУ) і їх підрозділів. Ці реформи дозволили наблизити ЗСУ до стандартів НАТО.

При цьому він додав, що за останні два місяці звільнили або перевели на інші посади 42, сьогодні – іще 24 офіцерів з керівного складу ЗС. Дехто з них стане керівниками реформованих підрозділів – на прозорих умовах конкурсу, із залученням поліграфу.

Читайте також: Із понеділка починаються збори резервістів і військовозобов'язаних – Міноборони