Події
12 грудня 2018
Порошенко порадив гендиректору «Укрпошти» переглянути свою зарплату (відео)
Смілянський отримує щомісячний оклад 744 тисячі гривень.
news-image

Президент Петро Порошенко порадив генеральному директору ПАТ "Укрпошта" Ігорю Смілянському переглянути свою зарплату. Про це Порошенко заявив на зустрічі зі Смілянським та міністром інфраструктури Володимиром Омеляном, на якій йшлося про проблему закриття відділень та звільнення листонош у віддалених селах, передає  «Є!» із посиланням на 112 Україна.

"Особисто від мене: наполегливо раджу певним чином переглянути власну заробітну плату. Сподіваюсь, що пораду президента буде почуто", - заявив Порошенко.

Відзначимо, що у листопаді ЗМІ отримали офіційну відповідь від Міністерства інфраструктури, у якій йдеться, що Смілянський отримує щомісячний оклад 744 тисячі гривень. Крім цієї суми йому також виділяють преміальні, відпускні та матеріальну допомогу, що істотно збільшує його заробіток.

Відзначимо, що Смілянський вказав у своїй декларації за 2017 рік заробітну плату, отриману за основним місцем роботи протягом року в сумі 3 млн 958 тис. 541 грн.

На зустрічі Порошенко також наказав забезпечити доставку пенсій, припинити звільнення листонош та зберегти відділення в сільській місцевості.

Раніше повідомлялося, що "Укрпошта" планує припинити доставку пенсій у випадку, якщо новий тариф (на доставку пенсій) не буде затверджено до 1 листопада 2018 року. Зазначалося, що Міністерство інфраструктури, як регулятор, встановило новий тариф на доставку пенсій ще в листопаді 2017 року, однак його не погоджують у Міністерстві соціальної політики та Пенсійному фонді.

Нагадаємо, збитки "Укрпошти" від доставки пенсій цьогоріч сягли 1 млрд грн. 

"Укрпошта" підвищила тарифи на доставку листів і посилок на 40% з 10 вересня цього року. Другий етап підвищення тарифів почнеться з 1 січня 2019 року.