Резонанс
4 грудня 2018
Всі українські моряки у СІЗО Москви отримали передачі - активісти
Моряків тримають у московському СІЗО «Лефортово», а також - у медчастині ізолятора «Матросская тишина».
news-image

Всі українські моряки, незаконно захоплені росіянами у Керченській протоці, і яких тримають у московських ізоляторах, отримали посилки з продуктами, предметами першої необхідності, які зібрали для них співчуваючі. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook кримськотатарський активіст Різа Асанов, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

"Як тільки що мені повідомили, наші хлопці отримали всі передачі. Навіть посилки, відправлені поштою", - написав Асанов.

Раніше він повідомляв, що в СІЗО приймали передачі вагою не більше 30 кг на одного полоненого. Решту довелося відправляти посилками з пошти.

Нагадаємо, 21 українського моряка, що потрапили у полон до росіян, тримають у московському СІЗО «Лефортово», а трьох поранених - у медчастині ізолятора «Матросская тишина». Продукти й предмети першої необхідності, у тому числі письмове приладдя й конверти з марками, для них зібрали, коли моряки ще знаходилися в окупованому Криму. Коли виявилось, що з Сімферополя їх етапували у Москву, активісти вирушили за ними.

25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса у порт Маріуполь. Російські спецназівці обстріляли й захопили три українські кораблі у Керченській протоці і 24 моряків.

Підконтрольні Росії «суди» в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих українських моряків.

Читайте також: Кримськотатарські активісти привезли передачу українським морякам в Лефортово