Світ
9 листопада 2018
У Лондоні розмістили сатиричні білборди з Путіним (фото)
Група анонімів, яка стверджує, що стоїть за білборд-кампанією, каже, що вона є "групою офіцерів російської військової розвідки".
news-image

Група невідомих активістів розмістила по всьому Лондону сатиричні білборди, присвячені відзначенню "вкладу" російської військової розвідки і президента Владіміра Путіна у Brexit. Про це повідомляє Reuters, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду. 

Агентство нагадує: Британія заявила, що не знайшла доказів втручання Росії у референдум 2016 року щодо Brexit.

Москва неодноразово заперечувала звинувачення, тоді як противники Brexit вказували на можливу роль Кремля.

На білбордах зображений президент Росії, який тримає в руці російський прапор та підморгує, поруч – текст: 

"Відзначмо червоний, білий і блакитний Brexit".

Літера "R" у слові "Brexit" розвернута та нагадує кириличну "Я".

 

 

Крім того, на одному з білбордів фігурує колишній міністр закордонних справ Боріс Джонсон, зображений у вигляді російського десантника.

 

Група анонімів, яка стверджує, що стоїть за білборд-кампанією, каже, що вона є "групою офіцерів російської військової розвідки (ГРУ), яка прагне визнання своєї справжньої ролі у голосуванні щодо Brexit".

"Група сподівається подолати нещодавню невиправдану негативну "славу" ГРУ, розмістивши рекламу, яка підкреслює свою роль у неминучому звільненні Великої Британії від ЄС", - ідеться у заяві анонімів, які називають себе "Гордий ведмідь".

На своєму сайті "Гордий ведмідь" оголосив збір коштів для розміщення великого рекламного щита на станції Ватерлоо. Для досягнення мети необхідно зібрати 55 тисяч фунтів стерлінгів.    

У спілкуванні з агентством представник анонімної групи заявив російською мовою, що він занепокоєний здоров'ям російської демократії та виступає проти авторитарних тенденцій Москви. Водночас представник групи відмовився зізнатися, хто стоїть за цією кампанією.