Суспільство
13 серпня 2018
Лікарку з Інституту раку, яка відмовилася лікувати ветерана АТО, повернули на роботу та підвищили
Попри суспільний резонанс, лікарка знову працює в Інституті.
news-image

Ганну Губареву, лікарку онкогематологічного відділення Інституту раку, яка відмовилася лікувати ветерана АТО через те, що “той вбивав братський народ”, після гучного звільнення поновили на роботі та навіть підвищили. Про це пише Центр протидії корупції, передає «Є!»

Тепер вона секретар Комісії з питань етики при Національному інституті раку, яка відповідає за погодження проведення клінічних випробувань в Інституті.

Директор Інституту, після того, як всі ЗМІ та в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун написали про звільнення лікарки, втиху не лише поновила її на посаді, а й зробила відповідальною за один з найприбутковіших напрямів – клінічні випробування в Інституті, — розповідає Устінова Олександра, член правління Центру протидії корупції.

Нагадаємо, онкохворий спецпризначенець Віталій Драган потрапив на обстеження у Національний інститут раку до лікарки Ганни Губарєвої.

"Зустріла вона мене "тепло", аж у жар кинуло від слів: "Нікакіх тєбє льгот, потому что ти братскій народ убівал…"", – розповів він після прийому у лікарки.

За його словами, з нього за курс лікування запросили повну вартість – 200 тисяч гривень та відмовилися забезпечити пільговим лікуванням. 

Ганна Губарєва – родом з Донецька, починала працювати у Макєєвському онкодиспансері.

У бесіді телефоном із журналістами, пані Губарєва сказала:

"Держава не турбується про них, просто посилає туди і все. Потім вони будуть винні так само, як афганці, тому шо навіщо туди йшли і стріляли невідомо у кого, у своїх, так я сказала" .

Лікарка заявила, що це її особиста позиція.

На початку червня  Національний інститут раку звільнив лікарку гематологічного відділення Ганну Губареву за "неетичну поведінку". Відповідний документ оприлюднила очільниця міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун.

Читайте також: Лікарку Інституту раку звільнили після відмови лікувати АТОвця