Суспільство
10 серпня 2018
У Києві нагородили орденом Святого Пантелеймона найвидатніших лікарів України, – Богомолець
Орден Святого Пантелеймона – громадська нагорода, яка присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я.
news-image

10 серпня у Києві видатних українських лікарів нагородили орденом Святого Пантелеймона. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила народний депутат України, голова парламентського комітету з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець, яка вручала нагороду найкращому медику, передає «Є!»

«Я мала честь вручити відзнаку в одній з номінацій – «Найкращий медичний працівник». Участь у цій номінації брали фельдшери та медичні сестри.

Вимоги до номінантів були однакові – це професійність, вміння надати першу допомогу, створити комфорт, посміхнутися пацієнту, що, безсумнівно, допомагає лікуванню», – зазначила парламентарій.

Як розповіла нардеп, перемогу в номінації та грошовий сертифікат від оргкомітету «Ордену Святого Пантелеймона» отримала Наталія Тимошенко, яка надавала медичну допомогу військовим та мирним жителям на Донбасі під час бойових дій у жовтні 2014 року.

«Вона проявила високий професіоналізм, відданість справі, милосердя, гуманізм та активну громадянську позицію під час бойових дій в місті Авдіївка, за що в грудні 2014 року була нагороджена Подякою Донецької облдержадміністрації за надання високоякісної кваліфікованої медичної допомоги населенню області, постраждалому в результаті проведення антитерористичної операції. Пишаюся, що в Україні є такі люди!» – відзначила голова парламентського комітету.

Також під час урочистої церемонії Ольга Богомолець виконала пісню на слова української поетеси Ліни Костенко, яку присвятила матерям загиблих героїв України.   

«Пісня «Колискова для мами» присвячена всім матерям десяти тисяч наших загиблих героїв України, тим матерям, які тримали їх маленькими на руках, які водили їх в школу, в садочок, які досі дивляться на їх дитячі фотографії, які їх не дочекались... Вони народили для України справжніх героїв, справжню еліту нації», –підкреслила політик.

Зазначимо, що церемонія нагородження лікарів відбулася у Києві у Національному академічному театрі імені Івана Франка.

Орден Святого Пантелеймона – це громадська нагорода, яка присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я.