Софі Лорен у «Софії Київський»: у заповіднику розповіли, що написала актриса у книзі відвідувачів
Це було у 1969-му.
news-image

У далекому 1969-му році всесвітньо відома італійська акторка Софі Лорен брала участь у зйомках фільму, які проходили на Полтавщині. Акторка також відвідала столицю України та одну з найвизначних історичних пам'яток - Софію Київську, де залишила запис у книзі відвідувачів. Про це сьогодні згадала прес-служба заповіднику на сторінці у Фейсбуці, пише «Є!»

"У липні 1969 року на Полтавщині йшли зйомки мелодрами «Соняшники» італійського режисера Вітторіо де Сіка. Головну жіночу роль у фільмі зіграла Софі Лорен. Це був перший візит однієї з найвідоміших акторок світу в Україну. Ікона стилю, красуня-італійка Софі Лорен відвідала також і Київ та завітала до Софійського Собору.

У книзі відвідувачі собору лишився запис із автографом зірки: «Я дуже рада, що змогла відвідати собор і дякую за безмежну ввічливість та увагу»", - йдеться в дописі.

До речі, фільм «Соняшники», який розповідає історію італійського солдата, що залишився після війни в СРСР, і двох його жінок — російську і італійську, згодом став кінохітом. А Софі Лорен ще не раз приїжджала до України.