З початку року хакери вкрали 1,1 мільярда доларів в криптовалюті
Найчастіше мова йде не про злочинні угруповання, а про простих користувачів.
news-image

З початку 2018 року зловмисники викрали понад 1,1 мільярда доларів в криптовалюті.

Про це повідомляє CoinTelegraph з посиланням на фахівців компанії Carbon Black, що працює у сфері кібербезпеки , пише «Є!» з посиланням на Економічну Правду.

Відзначається, що найчастіше мова йде не про злочинні угруповання, а про простих користувачів.

У компанії нарахували в дарквебі 12 тисяч майданчиків з 34 тисячами пропозицій, якими можуть скористатися для викрадення коштів навіть далекі від хакерства і технологій особи.

Ціна на шкідливе ПЗ може стартувати від 1 долара, а в середньому воно обходиться в 224 долари і навіть має користувацьку підтримку.

В цілому ринок в компанії оцінили в 6,7 млн ​​доларів.

Відзначається, що розкраданнями найчастіше займаються безробітні інженери, які шукають будь-який заробіток, а також організовані угруповання.

Атакам найчастіше піддаються криптобіржі: на них припало 27% активності зловмисників. 21% атак пов'язаний з атаками на компанії: часто зловмисники зламують внутрішні системи і вимагають криптовалюту як викуп.

При цьому біткоїни воліють отримати 10% хакерів, Ethereum - 11%, а Monero - 44%.

Найбільша кількість інцидентів зафіксована в США, Китаї і Великобританії.

Нагадаємо, китайська поліція заарештувала шість осіб, які привласнили 47 мільйонів доларів, що належать трьом тисячам інвесторів з Китаю. Злочинці продавали криптовалюту, яка, як вони заявляли, була забезпечена чаєм.

Читайте також:Вирішив підзаробити: на Львівщині підліток розповсюджував комп'ютерний вірус - шифрувальник